Miksi tästä ei ole kerrottu?

- ihmettelevät opiskelijamme

 

Lisäpisteet yhteishaussa
Opiskelu maksaa -mikä ei?
Väylä juuri omalle uralle
Haasteellisia oppilaita
Tausta-aate

Lisäpisteet yhteishaussa

Ensimmäisestä peruskoulun jälkeisestä hausta saatavia yhteishaun lisäpisteitä (6 pistettä) ei menetä kansanopistolinjalla tai kymppiluokalla opiskellessaan. Lisäksi kansanopistovuodesta saa peruskoulun jälkeisessä haussa valmistavan koulutuksen kahdeksan lisäpistettä, eli pisteitä voi saada peruskoulun jälkeisessä haussa yhteensä 14.

Pisteiden lisäksi opiskelija saa jatkohakuihin pääomaksi kaiken sen osaamisen, joka kansanopisto-opintojen aikana kertyy.

Kansanopistovuosi on myös hyvä varasuunnitelma, mikäli tavoiteltu opiskelupaikka jää saamatta.

Alkuun

Opiskelu maksaa - mikä ei?

Reilulla neljällä tonnilla saat kansanopistossa asunnon, ruoan ja vaikkapa noin vuoden yliopisto-opinnot - Paljonko esim. yliopisto-opiskelijalta menee vuodessa pelkästään vuokraan ja ruokaan? Kansanopisto-opintoihin saa myös opintotuen.

Kymppiluokalla kustannuksia ei ole. Opiskelu, ruoka ja asuminen opiston asuntolassa on ilmaista.

Alkuun

Väylä juuri omalle uralle

Tiukat koulutusputket ja tulospaineet saattavat johtaa liian hätäisiin ja lopulta vääriksi osoittautuviin koulutusvalintoihin ja sitä kautta entistä pahempaan syrjäytymiskehitykseen.

Kansanopisto on aina ollut ja tulee edelleen olemaan opiskelijalleen turvallinen "kasvun paikka" ja väylä kohti oikeita uravalintoja, samanhenkisessä opiskelijaryhmässä kiinnostuneen ja tukea tarjoavan ryhmänohjaajan ja koko opistohenkilökunnan tuella. Kiirettä ei ole, on vain aikaa.

Alkuun

Haasteellisia oppilaita?

Kansanopistossa panostetaan erityisesti opiskelijoiden ohjaukseen. Kaikkien ryhmien opiskelijat saavat suunnitelmallista ohjausta, ryhminä ja yksilöinä, ryhmänohjaajilta ja opoilta. Erityisopettajat tekevät kaikille halukkaille Luki-testauksen ja opiskelija saa tämän perusteella opintoihinsa tarvittavan tuen. Opetusta yksilöllistetään myös opintoryhmän sisällä, jotta jokainen voi osallistua omista lähtökohdistaan käsin.

Jokaiselle pyritään myös löytämään sopiva jatkosijoittumispaikka kansanopistovuoden jälkeen.

Kansanopistoissa on myös aina asuntola sekä asuntolahenkilökuntaa, jonka tehtävänä on ohjata opiskelijoita muun muassa elämänhallinnan kysymyksissä. Kansanopistossa voi tuetusti opetella myös aamulla heräämistä ja tunneille osallistumista.

Alkuun

Tausta-aate

Opiston kristillinen taustaideologia tarkoittaa välittämistä ja kunnioittamista. Opiskelijoita on kaikilta eri mantereilta, eri-ikäisiä ja eri uskontokuntien edustajia. Kaikilla on oikeus olla opistolla omana itsenään.

Koulutustoimintaa ohjaavat opetushallitus ja sen säätämät koulutusoiminnan järjestämisen periaatteet. Uskontoa on oppiaineina perusopetuksen lisäopetuksen opetussohjelmassa sekä kirkon työhön valmistavissa ammatillisissa koulutuksissa. Muuten osallistuminen opiston hengelliseen toimintaan on vapaaehtoista. 

Alkuun

Valitse viisaasti - valitse vuosi kansanopistossa!

 
JKO | JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO
Laadukasta koulutusta jo vuodesta 1942 | Sulkulantie 28 | 40520 Jyväskylä | 014 3348 000