Musiikin koulutus

Tässä se nyt on! Mahdollisuus syventyä musiikin koko kiehtovaan maailmaan! Vuoden aikana pääset kehittämään monipuolisesti musiikin tuntemustasi, musiikin tekemisen ja tuottamisen osaamistasi sekä esiintymis- ja ilmaisutaitojasi.

Musiikin koulutus on tarkoitettu musiikin monista muodoista kiinnostuneille ja niille, jotka haluavat laajentaa musiikin osaamistaan yleisesti tai tietyssä musiikin genressä. Linjalle voivat osallistua artistin uralle aikovat, välivuotta viettävät, musiikin jatko-opintoihin haluavat, uran vaihtoa harkitsevat, wannabe-muusikot ja kykykilpailijat tai muuten luovuutensa ja musiikkiosaamisensa laajentamista kaipaavat.

Vuoden aikana on mahdollista saada monipuolinen kokonaiskatsaus musiikin alaan ja löytää musiikista itselle merkityksellinen sisältö ammatti- tai harrastusmielessä. Opintojen aikana tutustut ja saat kontakteja musiikin alan ammattilaisiin.

Koulutuksessa on opiskelumaksu.


Sisällöt

  • Bändi- ja kuoro-opintoja
  • Instrumenttiopetusta
  • Musiikin perusopintoja (musiikin teoria, historia, nuotinnus…)
  • Musiikin tekemistä (säveltäminen, sanoittaminen, sovittaminen…)
  • Rytmimusiikkia, teatterimusiikkia, maailmanmusiikkia…
  • Studiotyöskentelyä ja musiikin tuottamista
  • Valinnaisia ja lisäopintoja esim. kädentaidot, afrotanssi ja djembe, kuvankäsittely, liikunta, kuvallinen ilmaisu
Vuoden aikana tehdään tiivistä yhteistyötä opiston muiden koulutusten, kuten kirjoittajakoulutuksen ja teatterikoulutuksen kanssa. Myös eri koulutusten sisältöjen yhdistely on mahdollista, kysy lisää!

Pääsyvaatimukset

Pääsyvaatimuksena koulutukseen on peruskoulun suorittaminen ja kiinnostus alalle. Aikaisempia musiikkiopintoja ei vaadita. Opinnoissa edetään ryhmän tason ja opiskelijoiden henkilökohtaisten tavoitteiden mukaan.

Kansanopistovuodesta saat peruskoulun jälkeisessä toisen asteen yhteishaussa valmistavan koulutuksen kuusi lisäpistettä. Linjalla opiskellessasi saat ilman lukio- tai ammatillisen koulutuksen opiskelupaikkaa olevalle annettavat kahdeksan lisäpistettä.

Ylioppilaspohjaisessa ammatillisen koulutuksen yhteishaussa eräille aloille kuten tanssialan, musiikkialan, sirkusalan, kuvallisen ilmaisun  tai liikunnanohjauksen perustutkintoon voit saada 1-3 pistettä, mikäli oppilaitos on näin määritellyt.

Voit kysyä opinnoista tarkemmin puhelimitse tai sähköpostilla.

 

Jätä hakemus

 

Katso myös koulutuksen Facebook -sivut

Tässä se nyt on!

Mahdollisuus syventyä kattavasti musiikin koko kiehtovaan maailmaan ...

Lisätietoa

Kirsi Haukimäki
Tehtävä: Koulutussihteeri
Puh. +358 (0)44 752 2716
Sähköposti:

 

Ari Kauppinen
Tehtävä: Opettaja
Toimenkuva: musiikki, ryhmänohjaaja
Puh. +358 (0)44 752 2756
Sähköposti:
 
JKO | JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO
Laadukasta koulutusta jo vuodesta 1942 | Sulkulantie 28 | 40520 Jyväskylä | 014 3348 000